Ugrás a tartalomra

Ipari telek közvetítés

Hogyan lehet a legmagasabb áron ipari telket értékesíteni, úgy hogy a Vevő is elégedett legyen?
 

Feltárni az ipari telek fontos és lényeges tulajdonságait (a háttérmunkát fontos elvégezni - akár segítek ha igénylik!)

Legtöbbször az ipari telek után érdeklődő Vevő jelölt, információ hiányában nem mer vásárolni, ezért akad el sokszor a folyamat. Ez néha erősebb tényező mint az eladási irányár. Minél több oldalról biztosított egy beruházás megvalósíthatósága, annál nagyobb biztonsággal választja a Vevő jelölt azt az ingatlant amit biztonságosnak itél. A sikeres ipari telek eladás egyik alapvető része, hogy felszínre kerüljön a telek összes olyan tulajdonsága ami egy leendő beruházást befolyásol. Ez sokszor még nem egyértelmű nemcsak az Eladónak hanem még a Vevő jelöltnek sem. Ezek lehetnek előnyös és hátrányos tényezők egyaránt, de mindig a probléma megoldás első lépése, hogy feltárjuka problémát, vagy megoldandó feladatot. Ebben segíthet egy ipari ingatlanközvetítő aki sok ipari telket keresővel találkozik, és képes átadni az Eladónak azokat a szempontokat amik segítik az értékesítést.

Ipari telek árai nagy szóródást mutatnak

Próba kép
Ipari telek eladás

Ipari telkeknek kevéssé ismert a piacuk, mivel kis darabszámú a kínálat és a kereslet egyaránt, a lakó funkcióra alkalmas telkekhez képest. Darabszámra kb. 5-8 %-az ipari telek a teljes telek kínálatnak. Emiatt nehéz átlagárat mondani, nincs igazán jól használható és az adott területre szóló viszonyítási alap. Jobb híján a környék lakó telek áraiból indul ki az árbecslés, vagy olyan ipari telek árakból amelyek akár más földrajzi helyen találhatók, más adottságokkal. Ha egy kis területen több eladó ipari telek található, ezek óvatos támpontot adhatnak az első időben de nem mindig. Kínálati árakban az látható, hogy mennyit szeretnének kapni a területért. A gyakorlat aztán mutatja a „valóságot”. Eladáshoz érdemes szakértő segítségét igénybe venni az értékesítési stratégia kidolgozásával.

Közművek és út a legfontosabb

Ipari telek eladása akkor kerül célegyenesbe ha a Vevő a beruházás szempontjából három legfontosabb költség elemmel tisztába van. Az első az ipari telek eladási ára aminek közel kell lennie a potenciális felhasználók lehetőségeihez. ami a legkönnyebb eset. A második az ipari telekhez vezető szilárd burkolatú út megléte, tulajdoni státusza, valamint a telekről kihajtás lehetősége. (van amikor ezzel minden rendben, de van amikor tisztázásra szorul). A harmadik a közművek elérhetősége abban a kapacitásban amiben a a beruházásnak szüksége van. Természetesen mondhatja az Eladó, hogy legyen a Vevő problémája, de az már az Eladó problémája lesz ha információ hiányában másik ingatlant vásárol a Vevő. Nem kell mindent kinyomoznia az Eladónak az első stádiumban a közmű szolgáltatóktól, de fontos hogy ismerje a helyzetet amiben a Vevőnek döntést kell hozni. Minél több információt tud adni az ingatlanáról, annál könnyebb az eladás. Továbbiakat személyesen...... 

Bármely kérdés esetén keressen bizalommal a Kapcsolat oldalon.

A ipari telkek választéka itt található!

Radnai Ervin
ipari ingatlanközvetítő
és értékbecslő