Ugrás a tartalomra

Ipari ingatlanközvetítés

Hogyan lehet a legmagasabb áron ipari ingatlant értékesíteni, úgy hogy a Vevő is elégedett legyen?
 

Ipari ingatlanközvetítő megbízása - a lehető legmagasabb ELÉRHETŐ eladási ár érdekében.

Megbízás előnyeiről és hátrányairól szól ez a rövid írás.
Ipari ingatlanpiac más mint az általános lakóingatlanok piaca.

Akkor hasznos és értékes egy ipari ingatlan közvetítő ha felismeri és összefoglalja és az adott ipari ingatlan előnyös tulajdonságait, és közvetíti a szakmai Keresők felé. Erre a hagyományos lakó ingatlanokra kialakított internetes felületek nem alkalmasak, mivel ipari ingatlan portálok sem megfelelőek prémium lakások megjelenítésére.

Akkor vásárol egy Vevő ha biztos abban hogy az Ő tevékenysége megoldható gazdaságosan az ingatlanban.

Akkor tudja/hajlandó egy Vevő a lehető legmagasabb áron megvenni az adott ipari ingatlant, ha adottságait 80-100 %-ban ki tudja használni és nincsenek jelentős „holt terek”. Ekkor az ingatlan egészét profit termelésre tudja használni, akár raktárról, akár üzemről vagy más speciális ipari tevékenységről van szó.
A lehető legmagasabb ár nem jelenti biztosan az Eladó által elvárt árat.  

A jól rendezett valós információ sokkal több segítséget nyújt mindkét oldalnak, és megalapozza a Vevő több száz millió forintos döntésének biztonságát. 

További előnyök: 

- nagyobb szakmai nyilvánosság segíti azt hogy biztosan eljusson a megcélzott szakmához és magasabb áron lehessen eladni egy ipari ingatlant. Sokkal több helyen, sokkal intenzívebben tudja egy ipari ingatlan közvetítő meghirdetni (sok ingatlanos portálon akár havi 60-120 ezer forintos hirdetési költség mellett) megbízásait a siker érdekében. 

- hirdetés egy jól működtetett portfólió esetén a Google Ads (fizetős) rendszerében is bekerül közvetlenül az ipari ingatlanok keresői részére 

- sokszor az értékesítéshez egy vagy több iparág felé kidolgozott értékesítési stratégia szükséges. Itt a legnagyobb a hozzáadott érték mert sokszor az ipari ingatlant csak bizonyos tevékenységű vásárló tudja hasznosítani

- az ipari ingatlanok piaca jelentősen eltér a lakó ingatlanok piacától. Sok kérdés merül fel mindig, és nem árt ha olyan ipari ingatlan közvetítő segíti a folyamatot, aki már sok adásvételt csinált végig. 

- az ipari ingatlanok könnyen túlárazhatók, ugyanis nincsenek nyilvános adatok a kevés ipari ingatlan adásvétel pontos összegeiről. Ráadásul ezek annyira különböznek egymástól mint mérteben, mint műszaki tartalomban hogy lehetetlen általános és könnyen használható átlagárat számolni.

- a Vevők először kis földrajzi területen keresnek megoldást. Az ott hirdetett ipari ingatlanokat látják csak. Amennyiben egy közvetítéssel foglalkozó cégnek sok helyen van kínálata, gyorsabban kapcsolatba kerül a Vevővel és ajánlhat egy távolabb lévő alkalmas ipari ingatlant. 

- egy gyakorlott ipari ingatlanközvetítő sok olyan megoldást tud ajánlani a Feleknek amit már másutt biztonsággal alkalmaztak, legyen az jogi vagy üzleti megoldás. Ennek része a Megbízók felé az Érdeklődök/Vevők céghátterének vizsgálata.

- értékesítés folyamata közben mérni és elemezni kell az ipari ingatlant érintő hatásokat, ezzel segítve a lehető legmagasabb áron történő értékesítést. Ha szükséges, az árat érdemes módosítani akár lefele, kár felfele.

Hátrányok

- jutalékot kell fizetni, ha a közvetítő hozza el az igazi Vevőt.

- ha nagy lendülettel sok közvetítőt bíz meg a Tulajdonos (nem ritka akár 8-10 db megbízás is) és egy Vevő jelölt több közvetítőt is megkeres egymás mellett, abból veszekedés alakulhat ki hogy ki ajánlotta előbb, ki hozta előbb az ingatlanhoz, stb. Ráadásul ha sok irodához kerül egy ingatlan, előfordulhat, hogy senki nem tesz bele munkát, mert nem érzi sajátjának így az ügyet.

Elég a jó eredményhez ha max. 2-3 db aktív ipari ingatlanokkal foglalkozó közvetítő kap megbízást, mert így is minden fontos és kevésbé fontos helyen  megjelenik az ingatlan hirdetése. 

 

Ha kérdése van keressen bizalommal a Kapcsolat oldalon elérhetőségein. 16 éve foglalkozom kizárólag ipari ingatlanok közvetítésével.