Ugrás a tartalomra
(táblázatban az oszlopok címére kattintva, az ingatlanok sorba rendeződnek az oszlop tulajdonsága szerint)
Kép Település, kerület Csökkenő rendezés Épület összes területe (m2) Telek területe (m2) Ingatlan irányár/ár (Millió Ft) Önálló ingatlan
III. kerület 1 207 m2 3 290 m2 589.0 Millió Ft osztatlan közös
III. kerület 668 m2 368 m2 249.0 Millió Ft osztatlan közös
III. kerület 3 577 m2 6 969 m2 1 200.0 Millió Ft igen
XIV. kerület 3 000 m2 2 417 m2 800.0 Millió Ft igen
XV. kerület 6 300 m2 24 811 m2 1 280.0 Millió Ft igen
XVII. kerület 600 m2 926 m2 159.0 Millió Ft igen
XX. kerület 973 m2 410 m2 220.0 Millió Ft igen társasházi albetét
XXI. kerület 740 m2 30 m2 119.9 Millió Ft osztatlan közös
XXI. kerület 2 300 m2 2 444 m2 170.0 Millió Ft osztatlan közös
XXII. kerület 192 m2 268 m2 120.0 Millió Ft osztatlan közös

Ipari ingatlanokról általában

Ipari ingatlanok meghatározása nem egyszerű feladat, megpróbálom kicsit távolabbról megközelíteni. Általánosan az ingatlanokat többféleképpen lehet felosztani, csoportosítani. Egyik felosztás ha lakó, és nem lakó ingatlanokra alaprendeltetésük szerint. További felosztások is lehetségesek, de szeretném egyszerűsíteni ezt az anyagot. Összes ingatlan számát tekintve a lakóingatlanok jelentik a 90%-ot, nem lakó ingatlanok a kb. 10 %.
 

Ingatlanok csoportosítása

A nem lakó rendeltetés esetén sokféle ingatlan fajtát különböztetünk meg de négy nagy csoportot használati módjuk szerint itt kiemelnék.
A legnagyobb halmaz az ipari ingatlanoké amelyet közvetlenül ipari szereplők használnak. Ezeket hirdetési oldalakon raktár, üzem gyár, műhely telephely néven találhatjuk. 
Második a kereskedelmi ingatlanok amelyeket rendszeresen látogatunk minden egyes nap. Ezeket üzlet, bevásárló központ, pláza, kis- és nagykereskedés néven találjuk.
Harmadik halmaz az iroda területet képviselő ingatlanok. Ezeket iroda, irodaház, vagy bemutatóterem néven találjuk. 
Negyedik halmaz a vendéglátás és szálláshely szórakoztatás céljára alkalmas ingatlanok.

 

Eladó ipari ingatlanok

Továbbiakban az ipari ingatlanokat részletezem, ahol a fő rendeltetés az ipari tevékenység, de mellette ezek is tartalmazhatnak iroda, üzlet és egyéb tevékenységre alkalmas ingatlanrészeket. Ipari tevékenység szerint az ipari ingatlanokat tárolási (raktár) vagy termelési (gyár, üzem) rendeltetés érdekében hozták létre. Az első rendeltetés a tárolási tevékenységekre alkalmas ingatlanok, amelyeket elsősorban raktár, raktárbázis logisztikai központ és ezek szinonimái jellemeznek. A második a különböző gyártási tevékenységek végzésére alkalmas létesítmények, amelyek leggyakoribb elnevezése a gyár, üzem, műhely. Számtalan további rendeltetés létezhet, amit nehéz bárhová besorolni (pl. szerver központ) de egyszerűség kedvéért használhatjuk az ipari ingatlan megnevezést, mint ipar által használt ingatlan. 

 

Eladó ipari ingatlanok tulajdonságai

Első fontos jellemző, hogy az ipari ingatlanok belső arányokat, és adottságokat tekintve rendkívül sokfélék. Majdnem lehetetlen két hasonlót találni, mert egyedi igények alapján tervezték Őket. Második jellemző hogy különböző korokban, az akkor használt ipari technológiát szolgálva épültek - ez tovább növeli a változatok számát. Harmadik jellemző hogy megváltozott körülöttük a közvetlen környezet az évtizedek alatt. Ami még korábban városon kívüli ipari területnek számított az ma már rozsdaövezetként lakóövezettel körülvett környezetnek számít. Ipari ingatlanok piacának tendenciái teljesen más logika szerint működnek, mint a lakóingatlanoké. Nagyrészt el kell felejteni az ott alkalmazott módszereket. Egy ipari ingatlannak elsősorban jövedelem termelő funkciója van ezért az objektív szempontok párhuzamosan vizsgálat tárgyai az egyébként fontos szubjektív benyomásokkal. Ebből kiindulva nehéz vagy sokszor lehetetlen laikusok számára az ipari ingatlanok hirdetései alapján eligazodni és eldönteni, hogy személyes megtekintésre alkalmas-e a jelzett ipari ingatlan vagy sem.
További anyagokat töltök fel ipari ingatlan témában honlapomra.
 

Kérdés esetén keressen az alábbi elérhetőségeken.
 

Tisztelettel

Radnai Ervin
ipari ingatlanközvetítő
és értékbecslő
Mob:06-20-323-8556