Ugrás a tartalomra
(táblázatban az oszlopok címére kattintva, az ingatlanok sorba rendeződnek az oszlop tulajdonsága szerint)
Kép Település, kerület Csökkenő rendezés Épület összes területe (m2) Telek területe (m2) Ingatlan irányár/ár (Millió Ft) Önálló ingatlan
III. kerület 1 207 m2 3 290 m2 589.0 Millió Ft osztatlan közös
III. kerület 668 m2 368 m2 249.0 Millió Ft osztatlan közös
III. kerület 3 577 m2 6 969 m2 1 200.0 Millió Ft igen
XIV. kerület 3 000 m2 2 417 m2 800.0 Millió Ft igen
XVII. kerület 600 m2 926 m2 159.0 Millió Ft igen
XX. kerület 973 m2 410 m2 220.0 Millió Ft igen társasházi albetét
XXI. kerület 740 m2 30 m2 119.9 Millió Ft osztatlan közös
XXI. kerület 2 300 m2 2 444 m2 270.0 Millió Ft osztatlan közös
XXII. kerület 192 m2 268 m2 120.0 Millió Ft osztatlan közös
XXII. kerület 789 m2 4 785 m2 320.0 Millió Ft igen

Budapesti eladó ipari ingatlanok

Budapest az ország gazdasági központja, amely kiemelt helyet foglal el a magyar ipari ingatlanpiacon. Az ország közlekedési úthálózata és a legtöbb logisztikai folyosó itt megy keresztül.
Jelenlegi piaci helyzet megértéséhez minimálisan vissza kell tekintenünk a közelmúltra. Budapesten jelenleg ismert ipari területek korábban város perifériáján helyezkedtek el. A város terjeszkedése azonban elérte, sőt túl is nőtte az akkori ipari telephelyek határait, létesítője jelenleg is ismert barnamezős zárvány területeket. Ezzel eldőlt, hogy a vállalatok további terjeszkedése már új területen és nem a vállalatgyárak és üzemek mellett lehetséges. E mellett elindult egy folyamatos ipari technológia váltás, amely napjainkban is tart és végképp átalakítja az ismert ipari zónák barna és fejlődési lehetőségeit. 

Jelenlegi eladó ipari ingatlanok Budapesten az eladó ipari ingatlanok túlárazottak ahhoz a vásárlóerőhöz, amellyel a gazdaság szereplői, potenciális vásárlók vannak.

A kínálat szűkülését és ezzel az árak emelkedését jelenleg több tényező is erősíti:
1. Az első Budapesten ezért az ipari ingatlanok száma stagnáló vagy enyhe csökkenő tendenciát mutat a lakóövezetekkel körülhatárolt zárt területek miatt.
2. Az egyre szigorúbb önkormányzati szabályozás csökkenti az ipari tevékenységre alkalmas területek mennyiségét.
3. Számtalan vállalkozás miatt a speciális tudású munkaerő szükséglet nem tud a főváros vonzáskörzetéből elköltözni, és ezek ellenére Budapesten kell megoldást találni.
4. Az Eladók nem tudnak elvonatkoztatni a lakóingatlanok területén bekövetkezett áremelkedés tényétől és volumenétől független, hogy az ipari ingatlan piacon mozgó Vásárlók nem rendelkeznek azzal a m2-re vetített hitel háttérrel, mint a magánvásárlók.

A kevés számú Eladó magas árszínvonalon próbálják értékesíteni Budapest területén lévő ipari ingatlanaikat. Az árak emelkedése akkor állhat, amikor a vásárlóerő már nem képes az emelkedő kínálati árakat követni. Egy tranzakciók nélküli időszakot követő minimális árkorrekcióra sor kerülhet. A járvány miatt átmeneti megtorpanás érezhető volt a piacon, de ezek csak rövid időszakokat okoznak. Budapesti eladó ipari ingatlan kínálatban további mennyiségi csökkenés várható a közeljövőben. 

Budapest ipari ingatlanait további jelentős tényezőként a behajtási rendelet is érinti. A kereskedelem és az ipar legnagyobb része a logisztikai csatornákon keresztül árut, alapanyagot és kész terméket kamionokkal működtetett gyűjtő szállítmányozás segítségével szállít és forgalmaz. A főváros jelentős fogadása pedig nem alkalmas kamion forgalomra. Budapesti üzemek és raktárak szabadon a behajtási rendelet térképén megjelölt útvonalakon szállítmányozhatnak vagy eseti jelleggel, egyedi behajtási engedély birtokába egy-egy alkalommal fogadhatnak kamiontn 12 tonna össz súly felett . Ipari ingatlan keresése kapcsán ezt a fontos tényezőt kell figyelembe venni, vele.