Ugrás a tartalomra
(táblázatban az oszlopok címére kattintva, az ingatlanok sorba rendeződnek az oszlop tulajdonsága szerint)
Kép Település, kerület Csökkenő rendezés Épület összes területe (m2) Telek területe (m2) Ingatlan irányár/ár (Millió Ft) Önálló ingatlan
III. kerület 3 577 m2 6 969 m2 1 200.0 Millió Ft igen
IV. kerület 788 m2 910 m2 179.0 Millió Ft igen
VIII. kerület 4 000 m2 936 m2 640.0 Millió Ft igen társasházi albetét
XIV. kerület 3 000 m2 2 417 m2 700.0 Millió Ft igen
XVI. kerület 340 m2 1 260 m2 135.0 Millió Ft igen
XVII. kerület 600 m2 926 m2 239.0 Millió Ft igen
XX. kerület 973 m2 410 m2 220.0 Millió Ft igen társasházi albetét
XXII. kerület 789 m2 4 785 m2 325.0 Millió Ft igen
XXII. kerület 1 960 m2 2 680 m2 590.0 Millió Ft igen

Budapesti eladó ipari ingatlanok

Budapest az ország gazdasági központja, amely kiemelt helyet foglal el a magyar ipari ingatlanpiacon. Az ország közlekedési úthálózata és a legtöbb logisztikai folyosó itt megy keresztül.
Jelenlegi piaci helyzet megértéséhez minimálisan vissza kell tekintenünk a közelmúltra. Budapesten jelenleg ismert ipari területek korábban város perifériáján helyezkedtek el. A város terjeszkedése azonban elérte, sőt túl is nőtte az akkori ipari telephelyek határait, létesítője jelenleg is ismert barnamezős zárvány területeket. Ezzel eldőlt, hogy a vállalatok további terjeszkedése már új területen és nem a vállalatgyárak és üzemek mellett lehetséges. E mellett elindult egy folyamatos ipari technológia váltás, amely napjainkban is tart és végképp átalakítja az ismert ipari zónák barna és fejlődési lehetőségeit. 

Jelenlegi eladó ipari ingatlanok Budapesten az eladó ipari ingatlanok túlárazottak ahhoz a vásárlóerőhöz, amellyel a gazdaság szereplői, potenciális vásárlók vannak.

A kínálat szűkülését és ezzel az árak emelkedését jelenleg több tényező is erősíti:
1. Az első Budapesten ezért az ipari ingatlanok száma stagnáló vagy enyhe csökkenő tendenciát mutat a lakóövezetekkel körülhatárolt zárt területek miatt.
2. Az egyre szigorúbb önkormányzati szabályozás csökkenti az ipari tevékenységre alkalmas területek mennyiségét.
3. Számtalan vállalkozás miatt a speciális tudású munkaerő szükséglet nem tud a főváros vonzáskörzetéből elköltözni, és ezek ellenére Budapesten kell megoldást találni.
4. Az Eladók nem tudnak elvonatkoztatni a lakóingatlanok területén bekövetkezett áremelkedés tényétől és volumenétől független, hogy az ipari ingatlan piacon mozgó Vásárlók nem rendelkeznek azzal a m2-re vetített hitel háttérrel, mint a magánvásárlók.

A kevés számú Eladó magas árszínvonalon próbálják értékesíteni Budapest területén lévő ipari ingatlanaikat. Az árak emelkedése akkor állhat, amikor a vásárlóerő már nem képes az emelkedő kínálati árakat követni. Egy tranzakciók nélküli időszakot követő minimális árkorrekcióra sor kerülhet. A járvány miatt átmeneti megtorpanás érezhető volt a piacon, de ezek csak rövid időszakokat okoznak. Budapesti eladó ipari ingatlan kínálatban további mennyiségi csökkenés várható a közeljövőben. 

Budapest ipari ingatlanait további jelentős tényezőként a behajtási rendelet is érinti. A kereskedelem és az ipar legnagyobb része a logisztikai csatornákon keresztül árut, alapanyagot és kész terméket kamionokkal működtetett gyűjtő szállítmányozás segítségével szállít és forgalmaz. A főváros jelentős fogadása pedig nem alkalmas kamion forgalomra. Budapesti üzemek és raktárak szabadon a behajtási rendelet térképén megjelölt útvonalakon szállítmányozhatnak vagy eseti jelleggel, egyedi behajtási engedély birtokába egy-egy alkalommal fogadhatnak kamiontn 12 tonna össz súly felett . Ipari ingatlan keresése kapcsán ezt a fontos tényezőt kell figyelembe venni, vele.